Kitüntetés a Nemzetközi Polgári Védelem Napján

2019polgarivedelemMárcius elseje a Nemzetközi Polgári Védelem napja. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezévben is köszönetet mondott a Magyar Barlangi Mentőszolgálatnak a polgári védelmi törekvéseik segítéséért, támogatásáért. Az ünnepélyes keretek közt lezajló eseményen meghallgattuk Jackovics Péter ezredes úr értékelését napjaink természeti veszélyforrásairól és az ellenük való védekezésről.

Az eseményen számos civil szervezet képviselője kapott elismerést. Dr Góra Zoltán vezérőrnagy úr elismerő oklevelét és ajándéktárgyát idén Kovács Márton tagtársunk vette át. Köszönjük az elismerést, és reméljük, hogy a Katasztrófavédelem munkatársaival eddig is fejlődő kapcsolatunk a jövőben is gyümölcsöző irányba halad tovább.

Fotó: Jóri András

A polgári védelem napján civileket is kitüntettek

Katasztrófavédelmi elismeréseket vehettünk átA Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 1.-én tartotta központi ünnepségét. A rendezvényen negyvenketten vettek át miniszteri, illetve főigazgatói elismerést. Az okleveleket Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy adta át mindazoknak, akik az emberi élet és vagyon védelme, a katasztrófák elleni védekezés érdekében kiemelkedő munkát végeztek. A kitüntetettek között egyaránt voltak hivatásos személyek és olyanok, akik munkájuk mellett önkéntesként végeznek kimagasló tevékenységet a katasztrófavédelemhez valamilyen szálon kapcsolódó szakterületen.

Idén tagságunkból Császár Csaba (technikai vezető) miniszteri szintű elismerésben, Kunisch Péter (titkár, akcióvezető) és Hegedűs András (oktatási és módszertani vezető) pedig főigazgatói szintű elismerésben részesültek.

Visszajelzések a Vadálló-kövek baleset kapcsán

Sok visszajelzés, köszönet érkezett, párat kiemelünk belőle:

 

"Gratulálok a sikeres mentéshez! Remélem - a sérült gyógyulása mellett - azt is, hogy a sajtó munkatársai, valamint egyéb fontos szervezetek vezetői is felismerik, milyen jó gyerekek vagytok és mennyire fontos, hézagpótló feladatot láttok el."

"Respect! Jó, hogy vagytok! ;-) "

"Profi mentes es profi beszamolo.
Remeljuk maradektalanul meggyogyul a neni.
Kirandulas kozben ott esett le a fenykepezogepem. Sokaig gurult hallotuk. Leereszkedtem utana ami eleg para volt tiszta napos idpben is.
A gep persze nem lett meg."

"Hála és köszönet a segítőknek, és az egész csapatnak! Mi aznap 16 órakor értünk le a hegyről, egyik legnehezebb túraterepünk volt."

"Respect Nektek BMSZ "

"Fantasztikus, hogy vagytok! "

"Gratulálok a mentőknek a hősies, kemény munkához és gyógyulást kívánok a sérült hölgynek."

"Minden tiszteletem a Tietek!Gyogyulast a holgynek!"

"A lényeg, hogy nagyon köszönöm Neked, illetve Nektek, a mentés minden résztvevőjének. Pontosabban mindenkinek, aki az ilyen-olyan mentőszolgálatokra áldozza az idejét, energiáját (legyen az BMSZ, OMSZ, stb), bármilyen módon tegye is (ténylegesen a mentésben résztvevő, szervező, stb). Persze nem csak ezért az esetért/mentésért jár a köszönet és az elismerés, hanem valamennyiért, csak ilyenkor gondolkodik el egy kicsit jobban az ember (amikor a közelében csap le a mennykő)."

 

A balesetről a cikk ide kattintva található

A Hoffmann-kunyhónál balesetet szenvedett úr köszönőlevele

 

 

Szervusz Doktor Úr!
Kedves Gyuridoki!


Mindenekelőtt szeretném megköszönni a segítségeteket! Nélkületek jóval nehezebben, és nem biztos, hogy időben jutottam volna kórházi ellátáshoz. Nagyon tetszett az a légkör, ami Nálatok uralkodik. Ezt őrizzétek meg sokáig! Sok ilyen kiváló közösségre volna szüksége az országnak, mint Ti vagytok!


A tegeződésünk meg természetes, hisz ilyen, és hasonló helyzetekben idétlenül venné ki magát a magázás. :) Magamról csak annyit, hogy a ficamon kívül törésem is volt. Most már jobban vagyok. Megműtöttek, ami az orvosok szerint jól sikerült. Csak a ficamot rakták lassan helyre. Majd 5 percig gyömöszkölték a bokámat, amitől magam előtt láttam a teljes Tejút rendszert, az összes csillagával. Talán a héten haza is engednek, majd 6 hét lábadozás következik. Ha nem haragszotok, felgyógyulásom után újra futni szeretnék, és versenyen kívül lefutni azt távot, amit a versenyen eredetileg szerettem volna, de a sérülésem megakadályozott benne (telefont viszek :) ).


Végezetül a közbenjárásodat szeretném kérni, hogy felépülésem után meghívhassalak Benneteket egy italra. Ja, és légy szíves add meg a telefonos elérhetőségedet (elérhetőségeteket) is, hisz mint az látható volt, igen hatékonyan tudtok dolgozni, ha nagy a baj, és ki tudja, mikor lesz Rátok ismét szükség.

Sportbaráti üdvözlettel: Horváth Imre

 

 

Köszönet a megtalált kislányoktól

Az eltűnt kislányokKedves Nénink és Bácsik!

Mivel én még csak elsős vagyok anyut kértem meg, hogy segítsen megírni ezt a levelet. Nagyon szépen köszönöm, hogy megkerestettek minket. A bácsi aki megtalált minket azt mondta hősök vagyunk. Szerintem Ti vagytok azok. Anyu elmesélte, hogy még a sötétben is kerestettek minket. Már jól vagyunk és az én arcom is szebb. Szeretnék kérni valamit. Mivel én nem találkoztam veletek megköszönném, ha egy fényképet tudnátok nekem küldeni. Nagyon köszönöm, hogy ott voltatok és segítettetek nekünk. Most már elárulom, hogy nagyon féltünk és sírtunk is.

Viki leveleViki

 Tisztelt Hölgyek, Urak!

Szeretném kislányom köszönetét kiegészíteni. Arra, hogy megköszönjük amit tettek értünk nehéz szavakat kitalálni. Vissza adták nekünk azt ami a legfontosabb az életünkben. A gyermekünket. Nem tudom köszönetünket, hogy tudnánk kifejezni, de ha esetleg munkájukat, valamilyen formában támogatni, segíteni tudjuk kérem jelezzék felénk.

Mégegyszer köszönet Önöknek!

pilisilanyok9 

ifj. Nagy Ferencné, Viki anyukája

2006. június 12-13. Pilisszentléleki kutatás

 

 

 

 

 

 

 Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság köszönete

A lányok levele 3."Úgy érezzük, hogy amit teszünk csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger."

Kalkuttai Teréz Anya

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a kutatásban részt vett személyi állomány nevében ezúton tisztelettel megköszönöm az áldozatkész segítséget, amelyet a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 2006. június 12-13-án, a Pilisszentlélek térségében elrendelt kutatási feladat végrehajtása során nyújtott.

További együttműködésünkben bízva kívánok sok sikertA rendőrfőkapitány levele jövőbeni feladataikhoz.

Dr. Illés László r.dandártábornok - főkapitány

További részletek ide kattintva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nagy-Getén megmentett úr köszönőlevele

Napok óta keresem a szavakat, amelyekkel szeretnék köszönetet mondani az önzetlen segítségükért. Két hónapja mindenkinek elmondom, hogy milyen hálás vagyok a barlangászoknak, akik szinte kézben hoztak le a Getéről és úgy bántak velem, mint a hímes tojással.

Mentés a Nagy-Getéről 3.Bizonyára sok súlyos balesetet láttak már, nehéz feladatokat oldottak meg, de láttam az arcukon az aggodalmat, a féltést. Talán komolyabban vették a sérülésemet, mint én magam. Hálás vagyok a Doktornőnek, aki alaposan átvizsgált, láttam, hogy jó kezekben vagyok. Fantasztikus együttműködés, fáradtságot nem ismerő segíteni akarás jellemzi ezt a kis csapatot, mély emberi együttérzés sugárzik belőlük. Kicsit büszke is vagyok, hogy részesülhettem ebből az érzésből. (Persze a baleset azért nem hiányzott!) A mentő Esztergomba vitt, az ultrahangos vizsgálat a combizom szakadását mutatta. Március 27-én a János Kórházban műtöttek meg, öt hétig gipsztokban volt az egész jobb lábam. Már járkálok, most gyógytornán próbáljuk újra éleszteni az izmokat és hajlítani a lábamat.

Kívánom, hogy lankadatlan lelkesedéssel őrködjenek a természet kedvelői körül, hogyha bajba kerülnek, számíthassanak a gyors, szakszerű segítségükre. A legkevesebb, amit hálából tehettem, hogy az 1%-ot az adómból az Egyesülethez irányítottam.

Sikeres mentéseket kívánva, hálás köszönettel!

Mezei István

További részletek

 

Támogatóink